Telefoon: (0180) 399 211


Adres: Raadhuisplein 19
2914 KM Nieuwerkerk a/d IJssel

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Trouwen en huwelijkse voorwaarden

Gaat u trouwen en laat u geen huwelijkse voorwaarden opstellen door de notaris? Dan trouwt u in gemeenschap van goederen. Dat wil zeggen dat alles wat van u is, na trouwen ook van uw echtgeno(o)t(e) is, dus ook de eventuele schulden. Indien u zaken of vermogen hebt dat u niet wilt delen met uw toekomstige echtgeno(o)t(e) moet u naar de notaris om één en ander te laten vastleggen. In de huwelijkse voorwaarden bepaald u eigenlijk wie er wat krijgt als u uit elkaar gaat.

Er is een wetswijziging op handen waarbij men niet meer automatisch in gemeenschap van goederen trouwt. De bedoeling is dat, alles wat men heeft vóór het huwelijk, ook van die persoon blijft. Hoe deze nieuwe wet er precies uit gaat zien moeten we afwachten.

Geregistreerd partnerschap en partnerschapsvoorwaarden

Een geregistreerd partnerschap komt overeen met een huwelijk en is dus niet hetzelfde als samenwonen. U moet hiervoor naar de Burgerlijke Stand. Het geregistreerd partnerschap wijkt tegenwoordig nauwelijks meer af van een huwelijk. Een geregistreerd partnerschap wordt in het buitenland niet overal erkend en als er kinderen zijn moeten hiervoor extra dingen geregeld worden. Wel kan, als er geen kinderen zijn, het geregistreerd partnerschap eenvoudiger ontbonden worden dan een huwelijk.