Telefoon: (0180) 399 211


Adres: Raadhuisplein 19
2914 KM Nieuwerkerk a/d IJssel

Legalisatie of volmacht

U krijgt van een ander notariskantoor een volmacht of verklaring toegestuurd welke u moet tekenen. De notaris wil dat uw handtekening wordt gelegaliseerd en uw identiteit wordt vastgesteld (WWFT)

Dan moet u met de stukken én een geldig legitimatiebewijs bij de notaris langs om daar uw handtekening te zetten. De notaris moet dus zien dat u zelf uw handtekening zet waarna de notaris daaronder zijn handtekening zet en verklaart dat u degene bent die de volmacht getekend heeft. Ook stelt de notaris uw identiteit vast. Dat wil zeggen dat hij u en uw legitimatiebewijs gezien heeft.

De kosten voor een legalisatie zijn € 25,00 per handtekening. Indien u (bijvoorbeeld als ondernemer) een BTW-bon wenst, dan moeten wij een dossier aanmaken en een nota opmaken. De extra kosten hiervoor zijn € 50,00.

Als het gaat om veel documenten (bijvoorbeeld bij adoptie of een diploma met veel supplementen of op een afwijkend formaat) dan zijn de kosten op basis van de tijd die de notaris er mee bezig is. Er wordt dan een uurtarief in rekening gebracht van €150,- per uur.  

U moet wel even bellen voor een afspraak.