Telefoon: (0180) 399 211


Adres: Raadhuisplein 19
2914 KM Nieuwerkerk a/d IJssel

Samenwonen

Indien u gaat samenwonen zonder samenlevingsovereenkomst bent en blijft u niets van elkaar. Er ontstaat geen gemeenschappelijk bezit en bij overlijden van één van de partners zijn eventuele kinderen, ouders en/of broers en zusters de erfgenamen. Daarom is het verstandig een samenlevingsovereenkomst door de notaris te laten opstellen.

Indien u een samenlevingsovereenkomst maakt kunt u daarin onder meer bepalen dat uw partner, na uw overlijden, recht heeft op de gezamenlijke eigendommen, zoals de woning. U voorkomt daarmee dat de erfgenamen van uw partner u dwingen om de woning te verkopen.  Ook zijn de vrijstellingen voor de erfbelasting gelijk met die van gehuwden als u langer dan een half jaar met het maken van een samenlevingsovereenkomst samenwoont. Indien u geen samenlevingsovereenkomst heeft moet u 5 jaar samenwonen voordat u voor die vrijstelling van erfbelasting in aanmerking komt.

Heeft u kinderen? Dan moet u zeker ook een testament maken.

Wilt u meer informatie over samenwonen dan kunt u meer lezen op de website www.notaris.nl of u kunt de brochure 'Samen verder' van de KNB Downloaden of Bekijken. Als u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op!